Monday, 2 July 2012

Kembali lagi....

Last update July 2010 & skarang da July 2012...betapa punye lama la aku da biarkan blog ni bersawang (sampai lupe password la citernye..hehehe)...hmmmm macam2 perkara da terjadi between those timeline kann...suka ada =) duka pn mestila ada =(..ape2 pon..sume tu rencah2 kehidupan utk menjadikan kita manusia yg lebey matang..sooo mulai hari ini ak takkan biarkan blog ni bersawang lagi yer..

Da lama tak merapu kat blog 'syok sendiri' aku ni..rasanya nk buat karangan pn mcm da tak berapa nk kreatif sgt la...adoiii kena byk membaca la cam gini..ehehehe... tapi takpe..since da ada 'boyfren' baru ni akan rajin la aku mengupdate benda alah nie..ngehehehe..nak tau sape cik abg baru aku tuh?

Tadaaaaaa...

ni la die enche boypren caye yg br..takmo noty2 ekk cyg =P

hmmm...terasa rindu ngan kwn2 SKB..pn aeman, hope u punye plan tuk gather lebey ramai bebudak (most of diorang da jd mak & bapak bdk sebenarnye) akan menjadi yer...terasa nk upload pictures my lovely frens yg da jadi mama & ibu time kami gather a few months ago..pasni SKBians yg lain jgn segan2 & malu yer kalu kami buat ape2 aktiviti lg..maybe kt boley buat family day pulak lepas ni kan kan kan ...hehehehehe

next gathering..jamuan hari raya okey =)

alrite..ckp setakat ini (sesungguhnya aku ketandusan idea tuk menaip kali ini)..next entry..nak story pasal floria 2012 putrajaya pulak..

tapi sebelom bersurai (mcm poyo je) mari kita upload gambar syok sendiri pulak


okeyh time to membuta sudaaa....esok pula kita bercerita..cerita kita kan...hehehe


Ini cerita kita....


** da jd tak reti gune la segala link2..takpe2 praktikal membawa barakah..hahaha **

Sunday, 11 July 2010

UPDATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum kawan2!!!!!!!!!!!

Last update : November 2009 & now is July 2010..sungguhla amat lama aku x mengupdate blog ni (smpaikan username ngan pword pn dh lupe..hohoho)..da 8 bln blog aku ni bersawang rupanye2..n dlm tempoh masa 8 bln ni..dah terlalu banyak perkara terjadi kat aku rupa2nya..

DARI ENGINEERING STUDENT dah JADI VALUATION EXECUTIVE
...sunnguhla x sangka memang ak akan terpesong gak dari paksi engineering ..ilmu2 estate management mmg sah2 KOSONG..but dgn bantuan insan2 di opis ku itu CHESTON INTERNATIONAL (KL) SDN BHD..makanya dpt jugaklah buat kerja valuer nie..walaupun bos hangin je kes ak berbulan2 br siap kan..hehehehe..mekaceh to cik NORLELA CHE AZIS a.k.a MAK BUNG
E coz memberi tunjuk ajar sehinggala anakmu ini dpt daddy br..suka duka kita berdua xkn kulupakan smpai bila2 ...chewahhhh...& statement bos “KEPALA OTAK HANG” akan letak dlm kpala otak ni smpai bila2..hehehe

GENG CHESTON YG HAPPENING X HENGAT
...memandangkan da bekerja di tpt baru..so mestila kita kena berkawan ngan org2 baru di tpt kerja kan?? Bebudak opis aku ni mmg la sgt amat2 best..almaklumla sumer bujang trang tang tang lagi..makanye ligat le kami menjalankan aktiviti2 luaran together2..hehe..(Pening kepala omak den nengok ank dia ni r..bz semedang..hehe)..KAK LELA, KAK ZIHAN, LAU, THIRU, ENA, MAR, AIN, SHEENA, TINY, DEQ LEAN, ANIS, SITI, ZAIDI, KAMIL, SYAPIQ, RIZAL, SHAH & MAN..korang memang best k..
sebahagian kanak2 cheston yg besh!!


WEDDING..WEDDING..WEDDING..bestfren2 UTM aku sumer da nk menamatkan zaman bujang mereka & ada yg da tamat da pn.. YAN & FAIZUL, ANNE & MEL (yg ni tgh tunggu baby diorg), PZAH & SYANON, WAN & APIZ...da selamat pn majlis msg..coming soon SYARAH & NOPAL, KTIEY & DIN, AIN & NAPI..ak tnggu je korang pnyer kad nie..LILY & cik abgnye beserta IRA & MUSH..thn depan kan2?? AZYATI?? Cepat2 k cari calon..AKU??

HATI TERLUKA
...chewahhhh..cam gempak astro je bunyinye..hati aku terluka ke?? Terluka la sket tapi lom berdarah lg..b4 berdarah ak da rawat da..hahahaha..besala bila hari nk dkt menambah umor ni NI STATEMENT SAJE NK BG KORANG INGAT BIRTHDAY AK K..hahaha..hati cepat sensitif ..tp bila difikir2 lg..ak semakin matang kot ..YEKE??..kenapa hati teluka..mestila sebab frust kan?? Nilah padah bertepuk sebelah tangan..dulu2 slalu reject org..skarang dr sendiri kena reject..padanla dengan muka aku..apa2 pun aku doakan ‘ORG TU’ berbahagia dgn pilihannye..& smoga ada ‘seseorang’ di luar sana utk aku..AMIN

K la....da xde mende nk tulis (byk sbenarnye tp malas nk menaip..hahahaha)..doa2la ak rajin mengupdate blog kesayangan ak ni..


luv,



Sunday, 1 November 2009

Tuhan Berikan Aku CInta

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta



Tuhan berikan aku cinta...aku juge berhak bahagia,


Monday, 19 October 2009

Setelah 5 thn..kami bertemu kembali!!

Salam..hmm hr ni last syawal..n last week last open house yg kena attend tp lpas ni..wedding invitation plak yg bersusun smpai la thn dpn (mmg musim kawen btol kwn2ku semua ni)..

Last week setelah ber'muka buku'..terjumpala fb si dila dr fb kwn dila yg sy nmpak kt fb kwn sy (naseb la duk usha2 fb org tu..maka terjumpalah kwn dila n jmpa fb dila..hehe) lpas tu jmpa fb mek tun, mira, ina, casper, din, adly ngan amim...ni sumer dak2 matrix melaka P(F)20 sem 2 sesi 2003/04

memandangkn dila wat open house last sabtu..kami2 yg de kt kl ni pn apa lg amek la kesempatan nk berjumpa kt umah dila..sy, mek tun n mira pn menyerbu ke umah dila.

ms nk g amek tun n mira kt komuter sg buloh..1 insiden klakar telah pn blaku di mana sy dgn konfiden n yakinnye g lalu kt tpt amek tiket parking tu without tgk de org x jg kaunter sebabnye....palang dua2 naik n hr tu deepavali..dlm hati dh berkata2 "owh hr ni kn public holiday...xde parking kut"..lepas lalu kaunter tu terasa cm sayup2 dgr org panggil HELLO..skali pdg kt blakang rupa2ny kena amek tiket..sorry la yer sy x prasan..ingat xde org..tpnye yg menyampah + bengang..bdk yg jg kaunter tu bleh plak buat muka kerek..
sy da ckp dh.."sorry la td ingtkn xde org jg sebab palang naik..ingtkan sebab deepavali parking ni bukak" tapi bdk yg mmg x cun tu (nk kutuk gak peduli pe..bajet cun ke kening halus dia tu) dia buat muka + ckp " nak apa?" ak dh baik2 pnyer sorry ko kerek eh..naseb la lepas buat muka 18sen dia tu dia sruh blah je..hahahaha..n sebab mls nk gaduh2 ngan ketaksopanan dia tu sy blah je la..dh slh sndiri kn..admit jela..tp sgt x puas hati sebab bdk tu sgt x mesra customer..ckp la elok2 x bleh ke ..ni buat muka..lantak la..x abes skolah agknye smpai x tau manner..ske ati ko la bdk..smoga ak x jmpa ko lg kt kaunter tu lepas ni..

abes sesi kutuk..

ktorng pn teruskn la perjalanan ke umah dila yg dkt je..smpai dpn umah..bley plak main cak2 dl ngan dia..hehehe


~sesi gosip2 dlm blk~


msuk umah mkn2...blajar paki selendang dr mek tun..duk citer2 pasal skandal2 zmn matrix..org ni minat org tu la..org tu minat org yg tu la..tgk2 gmbr..n amek2 gmbr la yg pastinye..setelah penat duk dlm blk bergosip..sy pn angkut dak2 ni blk umah..rehat2 kejap..gosip2 lg..lpas tu mkn ubi rebus..haha

best r dpt jmpa korang wlpn kejap..yg ptg lepas ni kena wat gathering besar2an..kt tnggu dak2 cikgu yg kt seberang laut tu blk yer..cik mira sila survey tpt..da jmpe btau..meh ak duk hasut2 diorg dtg..hehehe + cr benda alah laminate tu..meh ak hubungi mereka di alam siber..hahaha




Thursday, 8 October 2009

Beraya di Sogo bersama2 mereka..hehehe

Salam..hehehe..lagi cerita tentang raya

kali ni kisah beraya kt sogo..sebenarnye lepas konvoi raya hr tu..ira n wan tido kt umah saya (lepas kena bebel kan..hehehehe)..keesokan harinya diorg ajak pegi jln TAR..memandangkn diorg nk kluar pkul 830 pg..maka sy pn xnk la ikut..yg sebenarnye tgh mengantuk lg..so tingallah sy n diorng pn pegilah ke sana..lepas mkn2 pg tu rs bosan plak duk umah coz ma sy kt x jd nk g beraya kt nilai..maka sy pn text la cik ira tanya lama lg ke diorg kt sana

gerak d rumah pn da lmbat..tgh2 jln duk pkir2 lagi nk pegi nek tren ke nk drive je..memandangkn bw kete gedabak + sorang..sy pn amek keputusan nek tren je sebab malas nk byr parking mahal2..hehehehe..ckp kt ira kul 12 smpai..tp dkat2 kul 1 nr tiba kt sogo tu..semput gak nk bjln dr komuter ke sogo tu..nk kena menyeberang jejantas dgn kasut 2 inchi setengah tu..hahaha..sape sruh gatal sgt pkai ksut tu..rasakan..hehehe

smpai sogo dlm keadaan separuh semput..naseb sng je jmpa si ira n mush ni..wan n apiz dh ke jln TAR cr persiapan tuk majlis diorg..hehehe..pusing2 sket..lpas tu cr tpt mkn..bdk2 ni x tau rupenye kt sogo ni de food court kat atas..so kami pn gerak le mencari tpt mkn..so ktorng pn yg lamanye duk lepak smbil mkn2 n citer2 sket..sempat gak amek gmbr sekeping dua..hehe..pelagi nk try camera br cik ira kan cik kan??



lepas mkn n jln2 sket..pergi surau solat..lepas tu x tau nk buat pe dh..rupa2nye diorg cr arcade nk main shoot bola rupanye..kami naik lif pegi tingkat 8..kluar2 lif dh suspen sebab dia tulis nk pegi redbox je..x mampu le nk karok kt redbox..stakat karaoke kotak tu bley le..hehehe..tp memandangkn ktorng de cik ira yg sgt berani (coz sy n mush dh main lumba sape duk paling blakang sebab malu slh tpt)..dia pn bjaya la jgak jmpa tpt men game tu..hehehe

nmpak dh tpt men shoot bola tp de knk2 tgh main plak..bdk2 berdua ni dh kecewa..lepas tgk da kosong tp nmpak mcm ayah diorng tnggu je kt situ..bila dh cornfirm2 line clear pergi la beli token (yg sebenarnye agak berpusing2 gak nk cr kaunter) n akhirnye dpt jugak la bdk berdua ni bersaing lawan sape lg terrer..


~ muka excited jelas kelihatan ~




~ 1st game..seri la plok ~


~ akhirnye..ira menang lebih 9 mata ~



~ 2nd game plak~


Ira menang lagi..hehehe..girl power

Yang ni plak muka cik wan nurul n en wan apiz..


Ni score mereka..sikit je wan kalah..hehe


Saya mmg la x reti nk main mende shoot bola ni..sebab sy mmg kaki n tgn bangku..mmg x reti sukan2 camni..hehehe..tp bdk2 berdua tu (ira n mush) sruh gak main..dia bg token g pilih nk main pe..maka sy yg ayu ni..hehe..mestila pilih game yg xkan merosakkan keayuan ku di hari itu..maklumla g pkai blouse pjg ngan kasut ala2 tinggi jugak..so sy pn memilih main mende ni...


haaaaaaaaa..ok la kn..sesuai ngan bajuku itu..hahaha..barula macho men kete racing weh..penuh khusyuk lg duk bc tulisan yg x phm tu..

mungkin time tgh duk pilih kete kut..@ lebih tepat lg x tau nk guna benda alah mesin ni..hehehe


dgn penuh yakin duk tekan pedal..tp rupanye2..pedal tu pedal brek..x prasan le ada lg sebelah..x pasal2 kalah..hahahaha..malu2..mcm x pnh bw kete..padahal sah2 kete sy pn pedal 2 je sebab auto..hehehehe


akhirnye..bergerak gak kete sy ni..hehehehe..lepas ni da tau bley la main lg..lepas ni tau dh nk watpe klu bosan2 kt sogo tu..g habiskn duit..hehehehehe

habis duk main game..ira n wan kena gerak ke pudu tuk blk jhr..sy plak niat asalnye nk pergi umah pn tasha (member ktorg gak kt utm)..dia wat open house..tp disebabkan kepenatan..x jadi la pegi..so hr ini berhari raya di sogo sahajalah..

minggu ni x tahu la pe xtiviti di bln syawal..so tnggu n lihat jela klu de apa2 update terbaru..hehehe

sy yg sentiasa ceria,



Tuesday, 6 October 2009

Lagi Kisah di Aidilfitri kali ini..=D

Salam..masih dlm mode raya kan?? so kali ni pn nk cerita pasal raya la lagi...

pd hari raya ke-5, lepas baby sit adk2 sepupuku ~ nana & enol..kami pn decide nk ke bt gajah iaitu ke rmh adk ma sy..lepas ce achik sy amek ank2 dia..ktorng pn gerak la ke perak..memandangkn ayah sy skt perut sebab mkn mcm2..sy la yg jd driver..hr ni puasa juga so driver buka minum air ngan mkn roti gardenia sekeping je..tnggu smpai perak br la kt ngapp...hehehehe


~ masuk2 umah trus berposing..semangat nk pkai bj raya wlpn bkn bj baru..hehe ~

memandangkn da smpai perak ni..maka teringatlah one of my best buddies yg ada dekat perak ni..so sy pn text la beliau tnya samada dia da blk kedah ke blom (kwn saya ni keje kt kulim..so mmg sgt2 la susah mau jmpa beliau)..cik ktiey kata dia ada dekat rumah..yea!!! sgt happy coz dpt jmpa ktiey coz last time jmpa dia ms dia tng bln 2..b'temankan adk sepupuku si biela..sy pn menuju ke rmh ktiey di parit keesokan pagi..dkt je rupanya..15 min da smpai..yg lg bestnye sy x salah simpang utk kali ketiga..hehehe


~ b'sama tn rmh cik ktiey..mekaceh bg mkn mee goreng cedap ~

lpas g umah kwn saya ni..kami bdua join family yg lain kt umah pakcik sy..mkn2 kejap terus pegi umah kenalan family ktorng iaitu umah aunty K..n lepas tu..sudah tentu pegi jln Kuala Kangsar..tpt wajib tuk para2 ibu nk shoping bunga..hehehehe

b4 sy ke perak..sy dpt sms dr cik syarah..dia ckp klu nk buat mkn2 buat next week (3 oct 2009) sebab dia x keje..maka sy pn ckp kt ma n ma kt ok..so kwn2 UTM yg ada sekitar KL dijemput hadir..sorry pd sape2 yg tercicir tu..huhu

Inilah antara rakan2 SKB yg hadir n sempat diambil gmbarnye..yg dtg lmbt sorry le..sesi fotografi dh terhenti sebab masing2 da peluk kusyen mak ak..hahaha



~ kamilah bdk2 SKB yg berbaju biru..yg lg 3 tu SKB gak..t kecik ati plak mereka..haha ~

thanx kpd:

1) azy yg smpai kul 5 pg
2) suhana n ija yg smpai tpt kul 1
3) yan n tngnye faizul yg smpai time ak tgk nk pkai brooch kt tdg
4) ira dr jhr n mush dr ampang
5) wan dr jhr n wan apiz dr sg buloh
6) aeman dr puchong
7) pzah n tngnye syahnon dr..dr mana r ko pzah?? cheras kn??
8) syarah n tngnye nopal dr ampang
9) ann n suaminye mel dr desa pandan
10) ain n napi dr ampang juga

lepas beraya dkt rumah sy..ikut plan asal yg diplan b'sama2 imi yg kena keje plak hr tu..(ke ko g jmpa awek ko sbnarnye r??) kami akan ke bangi..janji ptg tp smpai kul 8 mlm..sorry enon sebab x menepati janji..line sgt2 x clear hr tu..huhu..kami pn beraya la di bangi di malam hari

destinasi pertama ..umah enon..sampai sesat2 jgak la sebab leader tnggalkn ktorng..naseb baik x sesat sgt2..jumpa lajgak rumahnye..mekaceh enon n family sebab sudi menerima kehadiran kami yg sgt x menepati janji ni..huhu


destinasi seterusnya..umah diah..ktorng pegi jln kaki je..dekat sgt..best betul baru rasa mcm beraya..mcm zmn bdk2 dl..beraya jln kaki..dh la bising..umor masing da 23-25 thn..tp perangai cm kanak2 riang ria..hehehe..thanx juga diah n family coz menerima kehadiran kami ini..geram tgk ank sedara diah..comel sgt..naseb baik dpt cium pipi dia..hehehe

destinasi terakhir.. umah reen kt putrajaya.. sampai dh lewat jugak.. pkul 9 lebey..makan2..lepak2 kejap kami pn beransur pulang..kesian tn umah kena tnggu lama2..mintak maaf la sgt2..mekaceh la reen n family..


ktorng mmg ske bergambar..ditambah plak dgn kecanggihan camera enon..maka kami yg berbaju tema biru ni pn smpat la bgambr b4 pulang..wlpn penat tp kami rs sgt seronok sebab dpt gather beramai2 camni..hope xtiviti spt ini akan dilakukan selalu..wlpn t rmai yg dh de family..rasa2nye ok je kut..partner masing2 da kenal kan?? partner sy, azy n lily je yg x tau caner gayanye t..ops..blom de partner lg..hahaha..ingat weh cr yg bley msuk 1 geng tau..hahaha


~ kami yg sentiasa ceria ~

itu sahaja cerita raya tuk kali ni..de lagi cerita yg bakal muncul insyaAllah..coz sy tgh tnggu cik ira bg gmbr..internet dia bengong2 ayam sket lately ni..ira ak mau gambar ayu aku itu..hahaha

** kwn2..sgt happy jumpa korang..mekaceh yer..syg korang..mmmmmmmuuuuuaaaaaahhh!!!**

salam kasih syg..hehehe



Wednesday, 23 September 2009

AIDILFITRI 1430H

Salam semua!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

Mesti semua orang seronok kan dapat balik kampung berhari raya bersama-sama dgn ahli2 keluarga tercinta..sy pn sama la jugak =) cuma thn ni rs kurang seronok sket coz arwah atok dah xde..tapi ada atok br..hehe..tapi mana sama dgn arwah =(

al-fatihah utk arwah nendaku..siti ainah

ok2..tukar mode..memandangkan mode raya so kita kena ceria2 selalu coz hari raya kan hari kemenangan bg semua umat Islam yg berjaya menyempurnakan ibadah puasa di bln ramadhan di samping ibadah2 sunat yg lain..jadi bagi yang berpuasa..raikanlah lebaran ini dgn gembira dan penuh rasa syukur..sekurang2nya kita di malaysia ni masih dapat meraikan hari raya dgn teramat meriah jika hendak dibandingkan dgn org2 Islam di negara lain..cthnya di Palestin. Syukur ya Allah krn Engkau mengizinkan aku dan kaum keluargaku meraikan hari kemenangan ini dengan tenteram.

bagi yang tak berpuasa tu pulak..bawa2lah belajar berpuasa..kalau org lain mampu menahan lapar dan dahaga..kenapa tidak anda juga? lagi2 dkt Malaysia ni..time berbuka makanan mmglah sgt byk..smpai berbuang je akhirnya gara2 terlebih membeli dkt bazar ramadhan (waa...teringat nasi kerabu yg sedap..nyum2 =D)..so..org2 yg x reti2 nk puasa tu sila2lah belajar yer..malulah bdk2 kecik pn pose tau..mcm upin ngan ipin tu..hehe

ok2..mode membebel ntah pape pn kena tukar jgak ni ..almaklumla..dh lm x update blog coz teramat bz time bln pose..maka terlebih2 rajin plak jari jemari ni nak menaip..

kali ni..sy nk cerita pasal sambutan raya thn ini..boleh x?? Kira ok jela ye..=P

* SEHARI B4 RAYA

haa..time ni mesti rmai dh ada kt kg halaman kn?? sy n family bertolak blk kg hr sabtu pagi dlm kul 11 pg..n smpai kt kg pkul 1 lebih..kg kami dkt je..so x perlulah nk blk awal2 sgt..b4 smpai kg mama sy..ktorng singgah kg papa sy dulu tuk dropkan mak ngah sy n jmpa nenek dl...sempat la jgak sy curi daun ketupat sket coz tau sgt kt kg ma sy..diorng x ske buat ketupat..leceh katanya..tapi...apa makna raya kalau xde ketupat kan?? ketupat adabi tu 365 hr pun ada jual kat kedai..dari pkul 130 smpai la pkul 5 ptg sy duk mengerjakan daun ketupat tu..dibantu oleh atok br n pakcik sy


Inilah hasil kerja kami..suku je..ada lagi yg blum siap dikemaskini..hehehe

Siap menganyam daun ketupat..tibalah pulak masa tuk tekan pulut dalam daun palas..memandangkn sy seorang je yg smpat menuntut dgn arwah atok teknik2 nk tekan pulut ni..maka sylah jugak yg kena buat kerja2 ni coz sy reject ma sy pnyer ketupat palas coz dia pnyer x tekan padat..t cepat basi..sungguhlah dh x larat dari smpai kg hinggalah ke malam hari duk kat dapur..muka pn dh mengalahkn bibik yg kerja kemaskan rumah banglo..hehehe..ada ke yg x tau rupa ketupat palas? kalau x tau g google sndiri coz xleh nk sertakn gmbar..gmbar x sesuai tuk tontonan umum =P

thn ni sy x buat kerja2 hiasan dalaman rumah coz makcik sy dh takeover..atas alasan t sy salah gantung langsir..hehe..maka angah ani saya n family take over umah depan..org dh siap hias rumah di mlm ry..ktorng br nk gntung langsir..tp itu perkara biasa bg kami..pagi ry pn pernah je buat haru br nk gntung langsir..hehe


tokeh langsir pencen thn ni coz de baby kecik tgh gantung langsir

Kerja2 menekan pulut settle pukul 12.30 pagi..adk sepupu sy plak ajak ke pekan Sg. Besar cari butang baju melayu dgn biskut mazola..disebabkan nk release stress sebab kepenatan..pegi la jugak..pukul 1.00 pg ktorng gerak dr umah atok..balong ni x tau jln rupanye..kalu saya x ikut mau dia bertiga beradik duk sesat dlm kg..hahahaha..n disebabkan sy ni plak terlampau terrer sgt jln2 kt kg tu..maka sy pn sruh la bdk ni ikut jln dlm yg amatlah sunyi..ktorg bw kete atok coz kecik senang nk nyelit2..tp x taula plak cermin dpn skit pnyer azab..kabur je..adk sepupu yg sorang bleh plak buat dialog

nazrin: balong..kamu turun la lap
nizam: gila kamu..gelap2 ni
aiman: kak eja ni biar betul..ni nak pegi sg besar ke nk pegi mana ni
saya: betul la..tapi x taula pulak sunyi sepi mcm ni..dulu2 ramai je org lalu

bab nazrin sruh bhenti tu yg pling x thn..coz sy tkut tetiba ktorng bhenti depan kubur..x ke haru..bdk2 ni bknnye tau jln tu de kubur..smpai tpt de lampu byk br la sy ckp

saya: blk kt ikut jln besar la eh..jln td tu sebenarnye de kubur..hehe
nizam: cheh..dh ada byk lampu br berani ckp eh
saya: haha..ms yin ckp sruh bhenti lap tu...kak eja dh cuak dh kut2 bhenti dpn kubur..dulu2..ucu zali pnah lalu sini..dia bukak tingkap sekali tu lalu je dpn kubur tu trus bau wangi..kalau kak eja dl..masuk je jln ni mmg tido..maklong plak simpang umah tok ucu dh membaca segala2..hehe

sumpah..lepas ni xmau dh buat gila lalu jln tu mlm2..pusing2 pukul 2.30 ktorng gerak blk..smpai umak atok ada lg yg hidup x tido iaitu achik ktorng..dia da tido lepas buka..so dia plak jd brung hantu..lepas mkn2..gelak2 sket..kul 4.00 pg sy cr port tuk tido..letak je kepala trus pengsan..x sedar apa smpai la ke pagi 1 syawal.

* RAYA PERTAMA


nilah baju raya sy..wlaupn diorng sumer kata bj sy cam kain perca disambung2 la..cam selimut la..tp sy tetap rs bj sy cantik..bj ni beli sndiri tau waktu masih lg bergelar org bekerjaya..hehe..tdg plak beli tuk ry thn lpas..tp pkai thn ni..hahaha

lepas makan2..ktonrg pn gerak la ke umah nenek iaitu umah mak papa sy..smpai umah nenek xde sape2 melainkn makcik2 sy..makan lagi..mana tak gemuk ..nk trun 2-3 kilo smpai sebulan pose..nk naik 4 kilo bg 3 hr je..hehe..dh agak2 x tahu nk buat apa kt umah nenek coz dh xde sedara mara tuk dilawat..ktorng pn amek keputusan nk beraya kat Tesco Kuala Selangor..ma nak beli brg2 tuk open house kt umah atok esoknya..sy pn membeli gak..beli refill ambi pur car "perisa" lavender yg sgt susah nk cr + gelang kaki baru..hehehe..suka2 coz berloceng2 smula lpas gelang yg dulu putus..lepas g tesco g pasar kt pasir penambang..ma nk cr ikan kembung buat laksa..sy n adk tnggu dlm kete je..xmau baju kotor la konon2nye

kepenatan+kebosanan menunggu dlm kete..

sepanjang jln nk blk umah atok semula..sy tido..tau2 dh smpai dpn umah je..hehe..ptg tu xde buat apa2..tukar uniform tuk bekerja di dapur smula..siap segala kerja2 di dapur iaitu mengasingkan tulang ikan n isinya..sy pn join org2 yg tgh ber'perang' dkt luar rumah

nilah keje cucu2 + menantu hj sulaiman

bdk2 ni panas berapi je coz lawan ngan bdk2 umah toknyang ktorg..n yg menyebabkn panas tu coz lwn ngan dak pompuan..malu la kalu meriam bunyi cam kentut..maka inche sarjan ahmad fauzi pn bg bantuan...mmg kuat la bnyi meriam bdk2 ni..apa lg nk kata polis yg duk modified kasi kuat bnyi meriam tu..ma sy plak sponsor kabaid tuk bdk2 ni..mmg menjadi2 la bdk2 n bapak2 bdk ni..hehehe

saya pn main gak..hehehe

tapi yg sebenarnya saya berani main benda alah ni je


lepas kena marah..barulah semua org masuk dlm rumah..tido coz esok kena bgn pagi..de kenduri sket b4 open house

* RAYA KEDUA

hari ni..umah atok wat open house..menu hari ni..nasi beriani + ayam masak merah + acar jelatah + kari daging + nasi impit + rendang + ketupat palas + kuah lontong + kuah kacang + laksa penang + pecal + air hijau..ramai gak org cuma thn ni diorng xdela nk serbu sekali 10 kereta..so xdela kelam kabut sgt..hehehe

saya n adk sepupu: biela..

hari ini juga xde kemana2..duduk di rumah melayan tetamu, mencuci pinggan, mangkuk serta cawan sahaja..malamnye pula umah biela ni wat open house jugak..so mlm tu tanpa sempat menukar busana lain..pegi jela umah dia..makan2 + ngumpat2 sket ngan minah ni..blk umah atok smula..n spt biasa aktiviti di mlm hr..meriam + mercun + bnga api sedang menanti..

bersedia utk berperang


bunga api kucing yg cantik..hehe


aunty2 muda dr sy...wawa n naila..korang kutuk2 kak aiza main bnga api sebenarnye korang nk main gak kan??



irfan yg x terkejut langsung dgr bunyi meriam..thn dpn adk leh join yer..

pakcik saya yg seorang lagi br balik hr ni..dia bw bunga api klcc..tp xleh la nk upload vid kt sini..xmau jadi pn..huhu..so spt biasa mlm2 raya kami disudahi dgn aktiviti membakar duit..hahaha

* RAYA KETIGA

hari ni hari kami semua berjalan2..rumah pertama sepatutnya umah toknyang n toklong kt sebelah tapi sebab ktorng ni lmbat siap..ma n pa sy je yg pegi..sy n adk kena tnggal..ktorng naik kete lain..destinasi pertama kami ialah umah angah mail..



kediaman rasmi ismail sulaiman n family



ni buruh2 kontrak angah mail jaga lembu n kambing dia..hahaha


kami 5 keluarga...ada 2 tercicir..x join sekali

lepas umah ni de byk lg umah yg ktorng pegi..tp xde pic la..hehe..blk umak atok smula ktorg sumer tido sebab dh keletihan..mlm ni nk blk kl dh coz papa xde cuti..sob2


posing b4 lik umah..muka ntah cam apa ntah..haha

* RAYA KEEMPAT

hehe..iaitu hari ini..duk umah buat biskut jela..coz yg dibuat b4 raya sume dh angkut blk kg..hr ni buat biskut badam n oat..guna je segala bahan yang ada..tapi yg paling bestnye.. hari raya keempat saya dah mula berpuasa..paling awal dlm sejarah..hehe..almaklumla..3 hari duk melantak je..bdn pn dh rs x sehat..dpt puasa hr ni..rs ringan segala anggota badan..semoga saya dapat puasa 6 thn ni coz thn lepas x pose pn..pengaruh rkn2 kuat ajak mkn..ni duk umah sng sket nk pose..insyaAllah..esok kena jaga adk2 sedaraku nana n ainul coz nursery tutup lagi..thn ni mmg la sgt pendek tempoh beraya tapi esok n jum ayah sy cuti (klakar x ?? keje sehari je dlm seminggu lpas tu cuti..tensi2)..so bleh la kut g ziarah sedara mara yg de kt tpt lain plak..baju raya de 1 lg x pkai lagi ni..hmm

kawan2 yg nk wat open house...sila2lah jemput saya ye..aku sedia je nk pergi umah korang semua..hehe

haaa...lupa plak..the best part time raya ni mestila..dapat DUIT RAYA!..apsal x percaya ke?? walaupun umor sy dh 24 thn..tp dpt duit raya lagi tau..maybe pakcik2 n makcik2 sumer x rasa sy ni dh dewasa kut..maklumla..sepupu2 sumer kecik2 ag..so kaklong pn dpt la duit ry gak..selagi x kawen selagi tu dpt duit raya kut..hehe..


ni duit raya sy..jgn curi tau..ni jela yang ada nak tampung hidup sementara x keje..huhu

tp part yg kurang best..soalan cepu emas intan perak dh mula ditanya.."kamu bila nk kawen?" @ " kamu bila pulak?" @ "dh ada calon ke belum?" @ "takkan tak ada kut?"..hahahaha..n jawapan kpd soalan2 maut ni cuma senyuman ditambah dgn muka comel =P..tnggu jela yer..kut2 raya thn dpn tukar status dr single n available kpd single tapi x available ke..tunangan org ke..haha...ish2 advance sgt tunangan org tu..

sebut pasal tng2..saya nk mengucapkan TAHNIAH kpd cik NORFAZILA GHAZALI krn hari ni dh selamat menjadi tunangan org..semoga kekal hingga ke jinjang pelamin.. bleh la hambo g kelate thn dpn =)

kpd IRA ..silalah b'tng thn dpn..aku nak g T'ganu nek ketapi @ kete kabel (x tau dh baper kali ak sruh ko tng kn..hehehe)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

p/s: kwn2 t aku sruh mak ak wat mkn2..t ak roger korang eh.=)

luv,